Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

Receptek

Receptek

Receptek:

 

Philips Avance: 

500 gr rétes liszt 

190 ml folyadék (2 tojás vízzel kiegészítve)

 

Philips Viva:

400 gr rétes liszt

160 ml folyadék (2 tojás vízzel kiegészítve)

1 kk olaj

 

Silvercrest: 

400 gr rétes liszt 

175 ml folyadék (2 tojás vízzel kiegészítve)

1 kk olaj 

 

Ambiano/ Silvercrest 2 : 

400 gr rétes liszt

185 ml folyadék (2 tojás vízzel kiegészítve)

1 tk olaj

 

Mercato Regina: 

500 gr rétes liszt 

200 gr folyadék (2 tojás vízzel kiegészítve)

1 tk olaj 

 

Legtöbb videómban durum tésztalisztet használok, a feltüntetett folyadék mennyiségétől 10 ml-vel kevesebb folyadékot igényel általában. A legfontosabb a megfelelő állag elérése, ami egy puha, pillecukor szerű tészta, ami keverés közben olyan, mintha egybe állna, de mégis széthullik, amikor fordul a lapát. 

Bio porokat úgy használom, hogy a liszthez adok 1 púpos evőkanállal. Ételfestéket a tojáshoz keverem. 

 

Darálós keksz édes: 

1 és 2/3 mérőpohár liszt 

1/3 mérőpohár csoki összetörve 

fél csomag sütőpor

1 kupak folyékony édesítő

5-6 dkg vaj olvasztva, ezt hozzáöntöm a tojáshoz amit vízzel kiegészítve a gép típusának megfelelő folyadék mennyiségével

 

Darálós keksz sósan

Érdemes kipróbálni még 3 naposan is nagyon finom!

2 mérőpohár liszt

fél pohár apróra vágott sonka, sajt

1 ek só

1 cs szárított élesztő

3-5 dkg vaj olvasztva, ezt hozzáöntöm a tojáshoz amit vízzel kiegészítve a gép típusának megfelelő folyadék mennyiségével

 

 

Burgonyás gnocchi:

2 mérőpohár rétes liszt 

1 nagyobb krumpli lereszelve és 1 tojással, kevés olajjal összekeverni

további 1 tojást felvertem és 1 perc keverés után adagolom hozzá, óvatosan amíg a megszokott állagot elérem

Óvatosan adagoljuk hozzá a folyadékot, mert a burgonya nedvességtartalma befolyásolja a szükséges tojásos keverék mennyiségét.