Receptek
Receptek:
Philips Avance:
500 gr rétes liszt
190 ml folyadék (2 tojás vízzel kiegészítve)
Philips Viva:
400 gr rétes liszt
160 ml folyadék (2 tojás vízzel kiegészítve)
1 kk olaj
Silvercrest:
400 gr rétes liszt
175 ml folyadék (2 tojás vízzel kiegészítve)
1 kk olaj
Ambiano/ Silvercrest 2 :
400 gr rétes liszt
185 ml folyadék (2 tojás vízzel kiegészítve)
1 tk olaj
Mercato Regina:
500 gr rétes liszt
200 gr folyadék (2 tojás vízzel kiegészítve)
1 tk olaj
Legtöbb videómban durum tésztalisztet használok, a feltüntetett folyadék mennyiségétől 10 ml-vel kevesebb folyadékot igényel általában. A legfontosabb a megfelelő állag elérése, ami egy puha, pillecukor szerű tészta, ami keverés közben olyan, mintha egybe állna, de mégis széthullik, amikor fordul a lapát.
Bio porokat úgy használom, hogy a liszthez adok 1 púpos evőkanállal. Ételfestéket a tojáshoz keverem.
Darálós keksz édes:
1 és 2/3 mérőpohár liszt
1/3 mérőpohár csoki összetörve
fél csomag sütőpor
1 kupak folyékony édesítő
5-6 dkg vaj olvasztva, ezt hozzáöntöm a tojáshoz amit vízzel kiegészítve a gép típusának megfelelő folyadék mennyiségével
Darálós keksz sósan
Érdemes kipróbálni még 3 naposan is nagyon finom!
2 mérőpohár liszt
fél pohár apróra vágott sonka, sajt
1 ek só
1 cs szárított élesztő
3-5 dkg vaj olvasztva, ezt hozzáöntöm a tojáshoz amit vízzel kiegészítve a gép típusának megfelelő folyadék mennyiségével
Burgonyás gnocchi:
2 mérőpohár rétes liszt
1 nagyobb krumpli lereszelve és 1 tojással, kevés olajjal összekeverni
további 1 tojást felvertem és 1 perc keverés után adagolom hozzá, óvatosan amíg a megszokott állagot elérem
Óvatosan adagoljuk hozzá a folyadékot, mert a burgonya nedvességtartalma befolyásolja a szükséges tojásos keverék mennyiségét.